BEELDBANK 
Homepage HDH Beeldbank De Drijehornick Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Gebouwen ==> Architectuur     

Aantal gevonden foto's : 3   (uit: 3955)


Uitgebreid zoeken

Klik op foto voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 1785   (1785.jpg)
Blauwdruk achtergevel H. Clemenspastorie van Nuenen-dorp
         
Blauwdruk achtergevel H. Clemenspastorie van Nuenen-dorp. Architecten tekening in bezit van Regionaal Historisch Centrum te Einhoven.Achteraanzicht van de pastorie van de parochie Nuenen. De eerste steen voor de huidige pastorie wordt op 29 maart 1910 gelegd door pastoor A. van Grinsven, 1895-1911. Aannemer is Piet de Groot. Hiervoor wordt de oude pastorie, die nagenoeg op dezelfde plaats staat, afgebroken. De pastorie is nog steeds als zodanig in gebruik.
 

2. Database nr.: 1786   (1786.jpg)
Blauwdruk zijgevel Patronaat van de Clemensparochie te Nuenen
         
Blauwdruk zijgevel Patronaat van de Clemensparochie te Nuenen. Architecten tekening in bezit van Regionaal Historisch Centrum te Einhoven. Het patronaat wordt in 1910 gebouwd door aannemer Piet de Groot onder pastoor A. van Grinsven tegelijk met de pastorie. In 1977 is het patronaat gesloopt.Het gebouw wordt na de ingebruikname van De Vank in 1940 overbodig en wordt een onderkomen voor o.a. de Welpen en de Verkenners van de Pius XII groep en EHBO Nuenen. Ook wonen er tijdelijk een onderwijzer en is het een magazijn voor de meubelzaak van Bert Cuijpers.
 

3. Database nr.: 1787   (1787.jpg)
Blauwdruk voorgevel Patronaat van de Clemensparochie te Nuenen
         
Blauwdruk voorgevel Patronaat van de Clemensparochie te Nuenen. Architecten tekening in bezit van Regionaal Historisch Centrum te Einhoven.Het patronaat wordt in 1910 gebouwd door aannemer Piet de Groot onder pastoor A. van Grinsven tegelijk met de pastorie. In 1977 is het patronaat gesloopt.Het gebouw wordt na de ingebruikname van De Vank in 1940 overbodig en wordt een onderkomen voor o.a. de Welpen en Verkenners van de Pius XII groep en EHBO Nuenen. Ook woont er tijdelijk een onderwijzer en is het een magazijn voor de meubelzaak van Bert Cuijpers.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde foto's: 8 augustus 2020